Akademia e-marketingu ClearSense – podsumowanie edycji 2016

Podsumowanie roku 2016 czas zacząć! Dla Akademii ClearSense był to rok intensywny, a zarazem bardzo efektywny. Dziękujemy Państwu za udział w tegorocznej edycji, mieliśmy przyjemność poznać blisko 1200 managerów i właścicieli firm. To uczestnicy, ich zdobyta wiedza i podjęte działania marketingowe stanowią o sukcesie naszej Akademii.

akademia-logo

Czas podsumowań i ewaluacji organizowanych szkoleń to bardzo cenny okres, ponieważ e-marketing jest zjawiskiem dynamicznym, a my jak zawsze chcemy wybiegać naprzód nadchodzącym zmianom. Mijający rok był wyjątkowy pod tym względem. Obserwowaliśmy znaczące zmiany w  algorytmach wyszukiwarki Google, standardem dla stron www stała się technologia RWD, a  formaty flash odeszły do lamusa. Tegoroczna Akademia ClearSense również  była wyjątkowa, szkolenia dedykowane były głównie lokalnemu biznesowi, który działa w najbliższym sąsiedztwie swojego klienta.

Już wiemy, że w przyszłym roku nie zwolnimy tempa – planujemy kolejne 12 Akademii
e-Marketingu ClearSense w miastach całej Polski. Nauczeni doświadczeniem wieloletniej współpracy z MSP i dostosowywaniem kampanii marketingowych do każdej branży, czerpiemy niezwykłą radość ze stale niemalejącego zainteresowania szkoleniami z zakresu marketingu w sieci. Cieszy nas owocna współpraca z mediami lokalnymi i władzami samorządowymi, z którymi mamy wspólny cel – wzrost gospodarczy i rozwój polskich firm.

Informacje o planowanych wydarzeniach i Akademiach w 2017 roku będziemy publikować na stronie www.akademiaclearsense.pl, naszym fanpage na Facebooku i w pozostałych mediach społecznościowych. Zapraszamy wszystkich przedsiębiorców, którzy myślą o nowych sposobach dotarcia do klientów i otwartych na działania e-marketingu.

Więcej informacji www.akademiaclearsense.pl/tematyka-akademii/

W ramach wyjątkowego czasu Świąt Bożego Narodzenia życzymy wszystkim Państwu pomyślności w Nowym Roku, owocnych przedsięwzięć biznesowych, wzrostu ruchu na Waszych stronach, dobrych decyzji marketingowych i przede wszystkim – spokojnego czasu odpoczynku w gronie najbliższych.

Zespół Akademii e-marketingu ClearSense