Działania promocyjne w blogosferze – case study OSM Łowicz

Chcesz efektywnie zareklamować swój produkt, ale nie wiesz jak? Poznaj szczegóły akcji promocyjnej dla OSM Łowicz przy współpracy z blogerami i przekonaj się o ich skuteczności! Od czerwca 2015 trwa kampania promocyjna OSM Łowicz na Facebooku realizowana we współpracy z CS Group Polska Sp. z o.o

Chcesz efek­tyw­nie zare­kla­mo­wać swój pro­dukt, ale nie wiesz jak? Poznaj szczegóły akcji promocyjnej dla OSM Łowicz przy współpracy z blogerami i przekonaj się o ich skuteczności!

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska jest producentem m.in. produktów mlecznych bez laktozy. Od czerwca 2015 trwa kampania promocyjna OSM Łowicz na Facebooku realizowana we współpracy z CS Group Polska Sp. z o.o.  W ramach tych działań powstał profil BEZ LAKTOZY. BEZ OBAW, na którym prowadzone są działania edukacyjne w temacie nietolerancji cukru mlecznego, a przy okazji również dyskretna promocja produktów z linii bez laktozy.

„W marcu br. zaproponowaliśmy, a następnie zrealizowaliśmy akcję przy współpracy z blogerami, która miała na celu dotarcie do grupy docelowej definiowanej jako osoby szukające kulinarnych inspiracji, którym bliski jest problem nietolerancji laktozy. Nadrzędnym celem tych działań było budowanie zaufania do produktów bez laktozy od OSM Łowicz. Nasza rekomendacja była podyktowana bardzo pozytywnym postrzeganiem blogerów przez internautów, którzy oceniają ich jako popularnych, lubianych, inspirujących i przyjaznych.  Nie można też zapominać o tym, że blogerzy są tzw. liderami opinii, influencerami, mogącymi wpływać (zarówno pozytywnie jak i negatywnie) na decyzje zakupowe swoich czytelników”– mówi Katarzyna Knoll, Specjalista ds. Social Media w CS Group Polska.

Realizacja kampanii polegała na wysłaniu do wytypowanych blogerów zestawów produktów z linii bez laktozy oraz spersonalizowanych listów przewodnich. Twórcom kampanii dla OSM Łowicz zależało na tym, aby zainspirować autorów blogów i wspólnie tworzyć atrakcyjne treści. Blogerzy, eksperci w swojej kategorii tematycznej bardzo pozytywnie odpowiedzieli na kontakt ze strony OSM Łowicz, a efektem są publikacje zawierające prezentację produktów i niebanalne przepisy kulinarne.

Także Ty zajrzyj, przeczytaj i spróbuj: